Pusti svoj odtis v napredku
biomedicinske tehnike

Biomedicinska tehnika

Študij je izrazito interdisciplinarna študijska usmeritev. Aktualnost področja in mednarodna uveljavljenost predavateljev omogočata bogato sodelovanje s priznanimi strokovnjaki s tujih univerz in podjetij. Tako predavanja dopolnjujejo gostujoči profesorji iz tujine, vaje pa smo približali realnim problemom iz prakse biomedicinskih inženirjev in potekajo v odlično opremljenih laboratorijih. Študijska smer Biomedicinska tehnika je tudi odlično izhodišče za doktorski študij, v katerem lahko tudi ti pustiš svoj odtis.

Biomedicinska tehnika združuje temeljna znanja s področja elektrotehnike z znanji biokemije, biologije, mehanike in medicine. Študenti spoznajo regulacije in krmiljenje v bioloških sistemih, medicinsko informatiko, merjenje bioloških parametrov in pojavov, zahteve za biomedicinske tehnične sisteme in njihovo načrtovanje ter obdelavo eno in večdimenzionalnih biomedicinskih signalov.

Študij daje študentom nekoliko drugačen pogled na živi in neživi svet, širina pa jim zagotavlja uspešno konkuriranje pri zaposlitvah v vseh industrijskih panogah, raziskovalnih laboratorijih, v bolnišničnem okolju in v prodajnem inženiringu podjetij.

Želiš izvedeti, kje v tehnološkem napredku lahko pustiš odtis? Odgovor ti bo dala aplikacija Spoznaj svoj odtis.

Podrobne informacije.

Za dodatne informacije nam lahko pišeš na spremenisvet@fe.uni-lj.si.